Een Scandinavisch interieur creëer je zo

Stijlvolle eetkamer met een witte ovale eettafel van Eleonora, omringd door beige gestoffeerde stoelen en drie hangende rotan lampen. Aan de muur hangt kunst en een moderne klok, terwijl een houten dressoir en kast de ruimte completeren.

Less is more is overduidelijk een uitspraak die bij deze Scandinavische woonstijl past. Nu betekent dat niet meteen dat je dat zo letterlijk hoeft te nemen als het klinkt. Soms draait het gewoon om de kunst van het opbergen en het creëren van een serene ruimte zonder rommel. Door te kiezen voor natuurlijke materialen, een minimalistisch en bovenal praktisch interieur ontstaat de perfecte basis voor een tijdloos en duurzaam interieur. Maar ook de Scandinavische woonsijl staat niet stil, want de strakke lijnen en minimalistische vormen buigen langzaam om naar subtiel en zacht afgeronde vormen. Kortom, een Scandinavisch interieur creëer je zo.

OPGERUIMD STAAT NETJES

Waar een Scandinavisch interieur draait om de kracht van eenvoud, hoef je de kunst van het weglaten niet altijd even letterlijk te nemen. Het is maar net hoe je het ziet, of beter gezegd hoe je het niet ziet. Een dressoir als de Harvey heeft namelijk lekker veel praktische opbergruimte waardoor je de ruimte clean kunt presenteren, zonder dat je al die spullen en spellen ook echt weg hoeft te laten. Want Hej, ook in een Scandinavisch interieur is alle ruimte voor jouw lifestyle.

EEN SCANDINAVISCH INTERIEUR 2.0

Ook een Scandinavisch interieur ontkomt niet aan onze grote liefde voor organische vormen. En voor wie denkt dat praktisch en simplistisch niet hand in hand kunnen gaan met organische vormen heeft het mis. De kasten hebben in deze stijl zacht afgeronde hoeken, maar houden bijvoorbeeld wel hun greeploze deuren. Dat, in combinatie met licht eikenhout, zorgt voor die instant Scandi look.

UITPAKKEN MET RONDE VORMEN

Maar er mag grootser uitgepakt worden met ronde vormen. Zoals met de wit ovale eettafel. In eerste instantie is dat misschien niet meteen de typische eettafel waar je aan denkt in een interieur als deze. Maar met zijn strakke en functionele design past die perfect in de Scandinavische design filosofie. Daarnaast past wit júist in het kleurenpalet en zorgt het tussen al dat hout voor een beetje spanning.

DAG, LICHT

Het voorjaar schreeuwt (dag)licht, zon en energie. 3 dingen waar iedereen elk voorjaar naar uitkijkt, zeg maar gerust naar smacht. Een licht interieur kan dan ook een slim hulpmiddel zijn om vrolijk en energiek voor de dag te komen; het hele jaar door. Een goede reden dus om te kiezen voor een Scandinavisch interieur.

Duurzame keuze

De Scandinavische woonstijl staat niet alleen voor esthetische eenvoud en functionaliteit, maar legt ook een sterke nadruk op duurzaamheid. Natuurlijke materialen, neutrale kleuren en functionele meubels bieden namelijk de perfecte basis voor een tijdloos interieur. De sobere uitstraling weerspiegeld een bewuste keuze tegen fast furniture.

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan hier onze inspiratiegids, hier zie je nog meer verschillende woonstijlen.

Shop meubels voor een Scandinavisch interieur online

Meer Scandi Vibes

Al druk aan het pinnen voor een Scandinavisch interieur? Bekijk dan ook dit Pinterest bord eens waar de meubels en woonaccessoires van Eleonora en By-Boo samenkomen in een Scandi interieur.

Een Scandinavisch interieur creëer je zo
Recent Posts
Translate